SUCCESVOLLE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN 2024

Het circuit van de jeugdkampioenschappen werd afgetrapt begin februari in Aalter. Onze judoschool was goed vertegenwoordigd met volgende judoka’s u15 : Joren Avet; u18 : Daan Bek√© en Michiel De Bock; u21 met Peniel Kabeya, Tim Berlo, Thomas Van Luchene en Idar Bzhinayev.

In Aalter behaalden we vier medailles : Goud voor Michiel ; zilver voor Joren, Peniel en Idar . Op de Vlaamse kampioenschappen te Zele op 11 februari konden Joren (u15; +66) en Michiel (u18;-90) de bronzen medaille bemachtigen en waren bijgevolg geselecteerd voor de nationale kampioenschappen te Herstal (17 febr.)

De bekroning zou dus gebeuren op de nationale kampioenschappen. Joren Avet (u15) viel net naast het podium . Michiel De Bock (u18) kende een goede start en versloeg met ippon de Waalse vice-kampioen. In de halve finale liep het evenwel mis. Hij werd verwezen naar de kamp om het brons. Hij verloor deze kamp op een eerder ongelukkige manier. Toen beiden op de grond kampten geraakte Michiel met zijn tanden-beugel verstrikt in de judogi van zijn tegenstander en kwetste zich hierbij aan de mond. Er zat voor Michiel ongetwijfeld meer in…..maar uitgesteld is niet verloren.

Het bestuur wenst alle deelnemende judoka’s proficiat voor hun inzet. Op naar de volgende.