BRONS voor IDAR BZHINAYEV OP HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP TE TIELT

Het was lang geleden dat onze judoschool judoka’s afvaardigde naar de jeugdkampioenschappen. Maar deze keer was het zover. Op de provinciale kampioenschappen (4/02/2023) te Aalter knokten drie Zottegemse judoka’s zich op het podium: Joren Avet (u15, +66) behaalde er de tweede plaats (zilver) en Peniel Kabeya (u18; -90) en Idar Bzhinayev (u18;+90) behaalden er beide de bronzen plak.

Alle drie waren bijgevolg geselecteerd voor de Vlaamse op 11-12 februari te Ingelmunster. Er werd hevig gekampt en uiteindelijk konden Peniel (zilver) en Idar (brons) zich plaatsen voor het nationaal kampioenschap. Enkel Joren viel naast het podium en was dus niet geselecteerd.

Op zondag 19 februari was het de grote dag in Tielt voor het nationaal jeugdkampioenschap. Voor Idar werd een het een heel biezondere dag want hij behaalde er de derde plaats. De bronzen medaille kreeg hij uit handen van Olympisch kampioen Robert Van de Walle. Peniel slaagde er niet in om het podium te bereiken. Hij verliet ontgoocheld de Tieltse sporthal.

Al bij al kunnen we tevreden terugblikken op de jeugdkampioenschappen.

Dikke proficiat aan Idar, Peniel en Joren….de toekomst lacht jullie toe. Winnen en verliezen liggen dicht bij elkaar….blijven trainen.

Bekijk hier meer foto’s:

https://photos.app.goo.gl/63obqbtBHqFi4brL7