HELDEN voor HELDEN te Mortsel

Op zondag 20 januari 2019 nam een delegatie – jong en oud – van onze judoschool Zottegem deel het nieuwe initiatief “helden voor helden”

Het hele idee begon bij de ziekenhuisopnames en wekelijkse onderhoudsbehandeling van het zoontje Stan van Hanne Van Bossele en Koen Sleeckx. Hanne is gewezen lid van onze judoschool en gewezen top-judoka; haar man Koen Sleeckx is tevens een gewezen internationaal judoka en momenteel is hij directeur topsport van de VJF.

Zij gaan bijna wekelijks met hun zoontje naar het kinderdagziekenhuis en kwamen er in nauw contact met de ouders van chronische of levensbedreigende patiĆ«ntjes. Die ouders vonden elkaar en ondersteunden elkaar. Zo ontstond eerst “Judo4Milo”. Milo – de vriend van Stan – verloor inmiddels zijn strijd (4 nov. 2018).

Samen met de mama van Milo, Hanne , familie en vrienden werd gebouwd aan de vzw. Helden. Deze wil kinderen en jongeren met een chronische en levensbedreigende aandoening en hun ouders samenbrengen en hen ondersteunen waar nodig.

Hun nieuw initiatief vond dan ook plaats op zondag 20 januari te Mortsel.Topjudoka’s Ilse Heylen, Matthias Casse, Roxane Taeymans en andere judo helden gaven er twee judotrainingen voor dit goede doel. De Zottegemse delegatie heeft er van genoten en judoschool Zottegem is fier dit initiatief te hebben ondersteund.

Klik hier voor de foto’s:
https://photos.app.goo.gl/JAPGbDKpiCJgjTeZ6